A Defibrillátor Plusz Kft. Intézményünk támogatója

A Defibrillátor Plusz Kft. defibrillátorok kihelyezésével, forgalmazásával, valamint alapszintű újraélesztési (BLS), defibrillátor használati, és elsősegély nyújtási képzésekkel foglalkozik. Céluk minél több intézménybe, szállodába, iskolába, munkahelyre, szórakozóhelyre, minél több emberhez eljuttatni a készüléket, valamint az újraélesztéssel kapcsolatos ismereteket, hogy legyen esélyük, bátorságuk életet menteni.

Az AED Plus defibrillátor laikusok által is használható készülék, mely végigvezet a teljes életmentési folyamaton. Magyar nyelvű hangutasítások és visszajelzések segítik az életmentő személy minden mozdulatát. A készülékhez tartozó CPR-D elektróda élettartama 5 év (ez a leghosszabb a ma forgalmazott elektródák között).

Az AED Plus kereskedelmi forgalomban kapható lítium elemekkel működik, ezek beszerzése és kicserélése egyszerű. Az elemek készenléti üzemmódban 5 évig működő képesek vagy 300 sokk leadására alkalmasak. A 2010-es évi újraélesztési protokoll szerint ajánlott az elektródák közé beépített kompresszió-érzékelő és visszajelző, mellyel jelenleg KIZÁRÓLAG a ZOLL AED Plus készülék rendelkezik.

Magyarországon a hirtelen szívhalál vezető halálok. Az évi 50 000 keringési eredetű halálesetből 20 000 kórházon kívül történik. Sajnos kevesen tudjuk, hogy kortól, nemtől, fizikai állapottól függetlenül, sok esetben előjel nélkül bármikor bekövetkezhet egy szívleállás. Ilyen esetben 4 percünk van az újraélesztés megkezdésére, különben az oxigénhiány miatt visszafordíthatatlan és maradandó idegrendszeri károsodások alakulhatnak ki. Sokszor tapasztaljuk, a mentő ritkán ér ki 4 perc alatt. A cég célja, hogy mindenhol legyen defibrillátor és újraélesztésre kiképzett dolgozó, hogy segíthessenek újraéleszteni, és életben tartani bajba jutott embertársukat a mentő kiérkezéséig.

Intézményünket ingyenes képzésükkel támogatják közös törekvésünket segítve, hogy kollégáink szakszerűen tudjanak segíteni a bajbajutottakon, valamint rendezvényi gyűjtéseikkel rendkívüli segítséget és egyben lehetőséget teremtenek számunkra, hogy intézményünkbe is kerülhessen defibrillátor készülék.

(Prospektus letöltése .pdf formátumban)