Print
Kölyök labradorok látogatták meg a Vakok Általános Iskolájának gyermekeit

A Fehér Bot Nemzetközi Világnapja október 15. E jeles nap célja elsősorban attitűdformálás, a társadalom figyelmének felhívása a vak és gyengénlátó emberek sajátos helyzetére, ugyanakkor megmutatni azt is, hogy látássérültként ők is ugyanolyan teljes életet élnek, mint a látók, csak kicsit másképp.

A Fehér Bot Napján vakvezető kutyának készülő kölyök labradorok látogatták meg a iskolánk gyermekeit. A látássérült gyerekek számára élményt adott a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kölyök kutyáinak közelsége, simogatása, és választ kaptak a vakvezető kutyás mindennapi élettel, közlekedéssel kapcsolatos kérdéseikre is, hiszen eljöhet az idő, amikor ők is úgy döntenek, hogy vakvezető kutyával fognak közlekedni. (Erre a 18 évét betöltött látássérült személyeknek van lehetősége Magyarországon.) A kutya nem csupán a biztonságos közlekedés „eszköze”, de társ a mindennapokban és a kapcsolatteremtést is segíti.

A rendezvényen részt vett az Emberek Vagyunk Egyesület kabrió autókkal. A máskor csak hangjuk alapján beazonosított autókba most beülhettek a gyerekek,átélhették a sebesség, az autózás élményét.