Támogatóink

Foodpanda

Foodpanda

 

 

 Junior Achievement

Iskolánk 2014. november 28-tól vesz részt a Citibank Pénzügyi Oktatási Iskolatámogatási Programban. A program keretében iskolánk tanulói számára a Citi Alapítvány 710 000 Ft értékű pénzügyi-gazdasági oktatási csomagot biztosít. Ez többek között egy laptopot, egy projektort, tankönyveket, munkafüzeteket és 40 órás akkreditált képzést tartalmaz.

 

Dunakiliti

A vak gyermekek számára 1998 óta, évente az iskolánk egyik legjelentősebb táborát szervezhetjük ebben a csodálatos községben. A településsel való ismeretségünket Deés Ferenc plébános atyának köszönhetjük. Táborainkhoz anyagi, természetbeni támogatást is kaptunk s kapunk a mai napig a község vezetőitől, Szokoli Sándortól és munkatársaitól. Sok segítséget kapunk a helyi élelmiszerüzlettől, a szükséges beszerzéseink lebonyolításához. Az első táborhelyünk 3 éven keresztül az un. lengyel barakkokban volt. Itt közel hatvan gyereket nyaraltattunk, s volt olyan nyár, amikor egy hónapig laktunk ott ingyen vagy jelképes összegért. 1993 óta rendszeresen kedvezményes áron nyaraltathatunk a Vízpart kemping-ben, ahol Varga György minden gondunk megoldásában a segítségünkre van. A mérhetetlen szereteten kívül minden évben rengeteg segítséget kapunk a község lakóitól. Külön köszönettel tartozunk Rigó Antalnak s családjának, akik nyaranta több alkalommal is vendégül látnak minket. Ezen napokon a háziálla-taik bemutatásával-simogatás, lovaglás, kocsikázás-, pótolhatatlan ismereteket és élményeket nyújtanak a vak gyermekeknek. Minden évben nagy izgalommal s várakozással készülünk – gyermekek és felnőttek egyaránt – az előttünk álló két hétre. (Tekintse meg fotógalériánkat!) Dunakiliti Község Önkormányzatának nagyvonalú támogatásának köszönhetően több éve tudunk nyaranta táborokat szervezni. Köszönjük Dunakiliti!

Budapesti Lion’s Club és a Pest-Buda Leo klub

A budapesti Lion’s Club és a Pest-Buda Leo klub hosszú évek óta nagy segítséget jelentve, támogatják intézményünket. Gyakran juttatnak tanulóinknak tárgyi eszközöket – csak a legfontosabbakat említve: kenu, tandem-kerékpár, sátrak, játékok, magnók, Cd-lejátszók, mikrohullámú sütő, hűtőszekrény. Több hangversenyt szerveztek, melynek bevételeit az iskola udvarának fejlesztésére, Dunakilitiben tartott nyári táborokra, hangszerek vásárlására adományozták intézményünknek. Támogattak továbbá szegény sorsú gyerekeket egyénileg is, ruházattal, nyaralásra szükséges összeg biztosításával, sport-verseny utazási költségének fedezésével. A Leo klub fiataljai évek óta rendszeresen foglakozásokat, programokat szerveznek az alsó tagozatos tanulóink részére, melynek technikai, anyagi részét is teljes mértékben vállalják. Ezen programok alkalmával sokat jelentő, szeretetteljes kapcsolatot alakítanak ki tanulóinkkal.

MOL és az Új Európa Alapítvány

Támogatásuknak köszönhetjük, hogy lovasterápiás foglalkozásainkat az idei évben is biztosítani tudjuk – a Vak Diákok Sportegyesületén keresztül – iskolánk növendékei részére. A korábbi években a gyermekek lovasterápiás foglalkozásait a “Szól a szív…” Alapítványonkeresztül segítették.