Sajtóközlemény a Braille-verseny hazai fordulójáról

Lakatos Melitta, a győztes, verseny közben

Lakatos Melitta, a győztes, verseny közben

2018. április 21.-én tartottuk a Visegrádi Alap által támogatott nemzetközi Braille-verseny magyarországi válogatóját.

A kétévente megrendezett vetélkedő célja, hogy népszerűsítse a Braille-kultúrát, erősítse a modern technika és a Braille-hagyományok összefonódását, valamint elmélyítse a barátságot a különböző országokból érkező, a Braille-kultúra iránt elkötelezett résztvevők között.

A verseny során négy feladat megoldásában mérték össze tudásukat a résztvevők. Ezek a következők: Braille írás, olvasás, szövegszerkesztés, az írásban megoldott feladatok elküldése E-mailben a zsűritagok részére. A feladatokat a versenyzők iPhone és Braille-kijelző használatával oldották meg.

A verseny magyarországi fordulóját Budapesten az „Informatika a Látássérültekért” Alapítvány szervezte.

A nemzetközi verseny májusi döntőjén hazánkat Lakatos Melitta, Péter Zsigmond és Lebcelterné Veiland Orsolya képviseli majd Poznanban.
A döntő során a magyar versenyzők cseh és lengyel társaikkal mérkőzhetnek meg.

Gratulálunk a résztvevőknek! A mai esemény jó példa arra, hogy a Braille-kultúrának az informatika által meghatározott társadalomban is megvan a maga helye és szerepe. A Braille-kultúra hidat képez a közép-európai régió vak és gyengénlátó polgárai között.

A Visegrádi Alap logója

A projekt megvalósítását a cseh, magyar, lengyel és szlovák állam által létrehozott Nemzetközi Visegrádi Alap támogatja. A Nemzetközi Visegrádi Alap célja, hogy előmozdítsa a fenntartható együttműködést a közép-európai régió országai között.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.