Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye 2020-2023

Iskolánk 2020-ban adott be pályázatot Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím elnyerésére. Az Oktatási Hivatal által kiírt pályázaton – a Pedagógiai Oktatási Központ és a bíráló bizottság javaslatai alapján – intézményünket érdemesnek ítélte Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselésére.

A bázisintézmény olyan megyei, járási, esetleg országos szinten magas presztízsű hagyományokkal rendelkező, infrastruktúrában a feladatellátáshoz megfelelő módon felszerelt, egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szakmai módszertani, szervezeti kultúrával és innovációval rendelkező, és ezt publikálni, valamint szakmai szolgáltatásként átadni képes intézmény, mely alkalmas adott területen magas színvonalú, hatékony tudásmegosztásra. Olyan intézmény, melyben a jó gyakorlat eredményesen működik mesterpedagógus vagy mesterpedagógus szaktanácsadó, illetve az intézményvezető által kijelölt pedagógus közreműködésével.

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselése megtisztelő mind az intézmény vezetése, mind a pedagógusok számára, hiszen a jó gyakorlatok átadásával tovább fejleszthetjük szakmai tudásunkat.

Oktatási Hivatal Bázisintézmény 2020-2023 oklevél kép

A bázisintézmény jógyakorlatai:

Óvoda:
– Komplex csoportos és terápiás fejlesztések
– Akadálymentes környezet kialakítása
– Sérülésspecifikus módszertani előadások

Általános Iskola és Módszertani Központ:
– Nyitott tantermek iskolája
– Érzékenyítő programok
– Tankönyv és taneszköz adaptáció

Szakiskola:
– Műhely- és eszközbemutató
– Fedettszemes szimuláció, workshop

Kapcsolattartó:

Tóth Ágnes igazgatóhelyettes
Telefon: (36 70) 614-2736
E-mail: tothagnes@vakisk.hu

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.