Szakiskolai felvételi tájékoztató a 2022/2023-as tanévre

Iskolánk országos beiskolázású, így szakiskolánkba és készségfejlesztő iskolánkba az egész ország területéről várjuk az SNI tanulókat. Fogadunk látássérült, enyhe fokban mozgássérült, enyhe és középsúlyos értelmi sérült, hallássérült, beszédfogyatékos, halmozottan sérült, autizmus spektrumzavarral és egyéb pszichés fejlődési zavarral élő tanulókat is.

További részletek Word, ODT és PDF formátumban.

Jaws, Fusion és ZoomText 2022, decemberi frissítés!

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány honlapján megjelenő hír szerint december 17-én megjelent
a Freedom Scientific képernyőolvasó termékcsomag 2022-es verziójának decemberi frissítése.
A csomag komponenseinek verziószáma a következő lett:
Fusion 2022.2112.5.400,
Jaws 2022.2112.24.400,
ZoomText 2022.2112.10.400.

Az új kiadás jellemzőiről az Alapítvány honlapján tájékozódhatunk, az online és az offline letöltő linkek a linkelt cikkben, valamint honlapunk jobboldali oldalsávjának Jaws, NVDA letöltések szakaszában is megtalálhatók.
A képernyőolvasókkal és igénylésükkel kapcsolatos tájékoztató megtalálható a Diákok / Jaws, NVDA letöltések oldalon.

NVDA 2021 decemberi frissítés

December 8-án frissült az NVDA ingyenes, nyílt forráskódú képernyőolvasó, amelynek új verziószáma: 2021.3

Az új kiadás képességeiről a Megjelent az NVDA 2021.3 oldalon olvashatsz, míg a letöltő linket itt és az oldalsáv Jaws, NVDA letöltések nevű szakaszában találod.

A számítógépünkre korábban telepített NVDA automatikusan frissít az új verzióra a képernyőn megjelenítve az NVDA frissítés üzenetet. A telepítést a Frissítés letöltése nyomógomb választásával indíthatjuk el. A telepítő a meglévő változatot a megszokott varázslóval, automatikusan frissíti.
A sikeres frissítést követően érdemes ellenőrizni az új verziószámot a Súgó/Névjegy (Insert+N, S, N, N, Enter), illetve az újdonságokat a Súgó/Újdonságok (Insert+N, S, J) menüben.

A képernyőolvasókkal és igénylésükkel kapcsolatos tájékoztatót pedig a Diákok/Jaws, NVDA letöltések oldalon helyeztük el.

Megjelent a KPK novemberi száma

Oldalunkról letölthető a Közép-Pesti Képeslap novemberi, őszi, 21. száma, PDF formátumban.
Ebben a számban három cikkben is megjelenik iskolánk:

Az összes, eddig megjelent kiadvány megtalálható a Hírfolyam / Közép-Pesti Képeslap almenüben.

Jaws, Fusion és ZoomText 2022, októberi frissítés!

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány honlapján megjelenő hír szerint október 26-án megjelent
a Freedom Scientific képernyőolvasó termékcsomag 2022-es verziója.
A csomag komponenseinek verziószáma a következő lett:
Jaws 2022 2110.19.400,
Fusion 2022 2110.36.400,
ZoomText 2022 2110.47.400.

Az új kiadás jellemzőiről az Alapítvány honlapján tájékozódhatunk, az online és az offline letöltő linkek a linkelt cikkben, valamint honlapunk jobboldali oldalsávjának Jaws, NVDA letöltések szakaszában is megtalálhatók.
A képernyőolvasókkal és igénylésükkel kapcsolatos tájékoztató megtalálható a Diákok / Jaws, NVDA letöltések oldalon. Ugyanitt két fejezetet is találunk, amelyek a liszensz meghosszabbítását és a 2021-ről 2022-re történő átállást ismertetik.

A legfontosabb változások és újdonságok hajtás után…

Tovább

Európai Diáksport Napja

Az Európai Diáksport Napja alkalmából meghívtunk egy zumba oktatót, aki egy fél órás zumbát tartott nekünk az udvaron. A gyerekek nagyon élvezték, ügyesen elsajátították a koreográfiát és önfeledten táncoltak.

Nem lazsáltunk ez után sem! Rögtön kimeneteltünk a Városligetbe. A Petőfi Csarnok előtt, egy 330 méter hosszú körpályán váltóversenyt rendeztünk. Összesen 2021 métert kellett megtennünk. Minden tanulónk (és kollégánk) becsületesen lefutotta a távot. Sőt! Néhány szakiskolás diákunk túl is teljesítette az elvárásokat.

Ennek a napnak a célja az volt, hogy az Európai Diáksport Napja alkalmából 2 órát mozgassuk a gyerekeket, illetve lefussunk közösen 2021 métert. Ezzel esélyesek vagyunk arra, hogy – ha a bírák úgy ítélik –
elnyerjünk egy kültéri sport- vagy fitneszparkot.

Jó volt megtapasztalni, hogy milyen lelkesen vett részt mindenki a programon a közös cél érdekében.

Hraskó Eszter

„Trambulin Fővárosi Tehetséggondozó Ösztöndíj” – pályázat középiskolásoknak módosítva!

Értesítjük a tisztelt pályázókat, hogy az Emberi Erőforrások Bizottsága 19/2021.(VIII.31.) számú határozata alapján, módosult a 2021. május 21-én, a „Trambulin”” Fővárosi Tehetséggondozó Ösztöndíjról szóló 16/2021. (IV. 9.) önkormányzati rendelet 9.§ (1) bekezdésében foglaltak alapján meghirdetésre került pályázati felhívás.
A pályázati felhívás az alábbiak szerint módosult:
A pályázatra fordítható költségvetési forrás megnövekedése okán, a pályázati kiírásban szereplő 200 fő helyett további 51 fő, összesen 251 fő részesülhet ösztöndíjban.
Ennek megfelelően a pályázat elnyerésére 2021. évben összesen 251 tanulónak van lehetősége.