ECDL vizsgaközpont

Utoljára frissítve: 2020 március 19.

Iskolánk ECDL vizsgaközpontot üzemeltet.

Látássérültek részére is akkreditált központként jogosultak vagyunk az ECDL Standard bizonyítvány 7 alap moduljából vizsgákat szervezni. Korszerű számítógépeinken a Windows 10 Education 64bites operációs rendszer mellett a megszokott alkalmazásokon (böngészők, Adobe Acrobat Reader, Total Commander, Skype, WinRAR, VLC Media Player stb.) túl a Microsoft Office 2016 irodai alkalmazáscsomagja is megtalálható. A Microsoft Edge és Internet Explorer, valamint a Google Chrome meglétének köszönhetően az irodai alkalmazások webes formái is elérhetők.
Minden számítógép hálózatba és internetre csatlakozik, LCD képernyővel és lapolvasóval rendelkezik, és a teremben található egy monokróm, duplex, LAN lézernyomtató is.

A látássérülteket a Freedom Scientific képernyőolvasó programcsaládja segíti (Jaws, Fusion, ZoomText), de a Windows 10 beépített Narrátora mellé feltelepítettük az NVDA alkalmazást is.
Így mindegyik képernyőolvasó eszköz használható a vizsgákhoz és a tanfolyamokhoz is.
A 10 gépes oktatótermünkben a hét minden napján (megegyezés szerint hétvégén is) várjuk ép vagy akadályozott hallgatóinkat és vizsgázóinkat.

Az udvaron ingyenes parkolási lehetőséget biztosítunk a gépjárművel érkezőknek.
A mozgássérülteket lift segíti a közlekedésben és akadálymentes mosdót is kialakítottunk számukra.


ECDL tájékoztató

Utoljára frissítve: 2020 március 19.

„Az ECDL (European Computer Driving Licence – Európai Számítógép-használói Jogosítvány, Európán kívül ICDL, vagyis International Computer Driving Licence) az informatikai írástudás nemzetközileg egységes bizonyítványa. A program nemzetközi irányítását az ECDL Alapítvány végzi, amelyet a CEPIS (Council of European Professional Informatics Societies) hozott létre 1996-ban…”

Az ECDL számos – kezdő, haladó és speciális (pl. CAD, pedagógiai, webszerkesztés, képernyőolvasás és OCR) – IKT ismereteket igazoló vizsgalehetőséget nyújt az IKT tudás bizonyítására. Az eredményes vizsgát tett hallgatók számára nemzetközileg is elfogadott e-bizonyítványt állítanak ki. A vizsgákat minden látó és látássérült ember leteheti akár tanfolyamon, akár önképző, autodidakta módon felkészülve. A látássérült vizsgázókat erre felkészült vizsgaközpontok fogadják, mint amilyen a Vakok Iskolája is.

Az ECDL magyarországi központja, gazdája, valamennyi jog birtokosa a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (továbbiakban: NJSZT ECDL Iroda). A további információkhoz látogassa meg az alábbi oldalakat:

Mindenki számára javasoljuk igényei, lehetőségei függvényében, valamint a ma és a jövő IKT kihívásaihoz és a vele, mint munkavállalóval szemben támasztott elvárásokhoz igazodva az ECDL minél több vizsgájának letételét!