Sportnap a TANAK-on

A mai délután a tanulásban akadályozott tagozaton sportnapot tartottunk gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt!

Mindenki nagyon ügyes és jókedvű volt – az esős és hideg napok után kifejezetten üdítő volt a testmozgás mindannyiunk számára.

Gáspár Nóra

Digitális hét Iskolánkban

A Vakok Általános Iskolája is bekapcsolódott a témahétbe.
A tanulásban akadályozott tagozat ellátogatott az Enjoy Budapest Cafe-ba, ahol robotok szolgáltak ki és szórakoztattak minket a gyerekek és a felnőttek nagy örömére!
Az iskola másik felének felsősei speciális eszközbemutatón vettek részt az Informatika a Látássérültekért Alapítványnál. Itt a legújabb a súlyos fokban látássérültek számára fejlesztett IT eszközöket és mobil applikációkat ismerhettük meg, mint pl. JAWS karakterfelismerő, omniReader, Braille sor és még sok egyéb érdekességet.

Gáspár Nóra

Tovább ->

Pénz7 projekthét

Pénz7 projekthét a TANAK-on

2019 február 25-től március 1-ig Pénz7 projekthét volt a Vakok Általános Iskolájának tanulásban akadályozott tagozatán.
A pénz téma az órarendi órákon túl egész héten jelen volt. Kollégáimmal együtt a gyerekek állapotának megfelelő programsorozatot találtatunk ki.

A hét egészén ezüst babokért „dolgozhattak”, melyeket mindenki saját „pénztárcájában” gyűjtögetett. Olyan „munkákat” találtunk ki, amelyekkel napi szinten nem találkoznak, és ténylegesen dolgozniuk kell, így pl.: zoknipárosítás, takarítás, pakolás, szivacstépés, postázás, viráglocsolás stb. Az összegyűjtött pénzt a helyi büfénkben költhették el, illetve a hét végi értékelésnél beválthatták programélményekre (kutyaiskola, mozizás). Nagy számolás, gyűjtés, fejtörés, kölcsönadás közepette folyt az egész hét, melyet nagyon élveztek gyerekeink és mi is!

Gáspár Nóra
Vakok Általános Iskolája gyógypedagógus

Az eseményről készült néhány kép alább, illetve a Google Fotók tárban tekinthető meg.