Jaws 2019 júniusi frissítés!

Informatika a Látássérültekért Alapítvány logo

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány honlapján megjelenő hír szerint frissült a Jaws 2019, amelynek új verziószáma: 1906.10.400

Amint arról már korábban tájékozódhattunk, a Jaws fejlesztését végző cég és az Alapítvány szorosabb együttműködésének köszönhetően a jövőben a Jaws angol nyelvű változatával párhuzamosan jelenik meg a honosított kiadás is. Így hazai felhasználóink sem maradnak le az újdonságokról.

Az új kiadás jellemzőiről az Alapítvány honlapján tájékozódhatunk, az online és az offline letöltő linkek ugyancsak a linkelt cikkben találhatók meg.

A Szakiskola számítógépes laborjaiban az új kiadást a mai napon telepítettük.
Aki saját tulajdonú számítógépén maga kívánja elvégezni a frissítést, azt a megfelelő (32 vagy 64 bites) változat letöltésével és elindításával teheti meg. A telepítés indítható a Jaws Súgó/Frissítések keresése (Insert+J, S, F, F, Enter) parancsának kiválasztásával.
A Jaws természetesen automatikusan is frissítheti magát – ha korábban nem tiltottuk le ezt a funkciót – a képernyőn megjelenítve az Elérhető Jaws frissítés üzenetet. A telepítést az Igen nyomógomb választásával indíthatjuk el.
A telepítő a meglévő változatot a megszokott varázslóval, automatikusan frissíti. A sikeres frissítést követően a számítógépet újra kell indítani, majd érdemes ellenőrizni az új verziószámot a Jaws Súgó/Névjegy (Insert+J, N, N) menüjében.

“Fogadj örökbe egy virágosládát!” – eredményhirdetés

Az tanév vége közeledtével június 4-én megtartottuk a „Fogadj örökbe egy virágosládát!” c. verseny eredményhirdetését.
11 csapat jelentkezett több mint 15 ládával! Mindenki nagyon szorgalmasan ápolta, locsolta a növényeket.
A négytagú zsűri pontszámai alapján a következő eredmények születtek:

  • 3. helyezett: pék osztály
  • 2. helyezett: 6-7. osztály
  • 1. helyezett: T8. osztály

További résztvevők: Tóth Ági néni, Kollégium, BSV tagozat, 1. osztály, T2.b, 5-T8., T4-7., Titkárság

Gratulálunk!
Gáspár Nóra

Étkeztetéssel kapcsolatos igénylőlapok és tájékoztatók

A Szülők/Aktuális információk oldal aljára kitettük a 2019/2020-as tanév étkezési igénylőlapjait és tájékoztatóit.
Kérek minden kollégát, hogy juttassák el ezt a hírt és letöltési lehetőséget a szülők számára, az érintett szülőket pedig kérem a határidők pontos betartására!

Köszönettel: Szávai Eszter, Üzemeltetési koordinátor

KRÉTA e-Ügyintézés

Tisztelt Szülők!
Iskolánk a 2018/2019-es tanévtől kezdődően bevezette a KRÉTA elektronikus naplórendszert. Jelenleg egyre több funkciót üzemelünk be, így a szülők a KRÉTA e-Ügyintézés segítségével már az iskolánkba történő beiratkozást is elektronikusan kezdeményezhetik.

A BEIRATKOZÁS NAPJÁN A SZEMÉLYES MEGJELENÉS KÖTELEZŐ!

Az e-Ügyintézés és a KRÉTA Tudásbázis alábbi oldalait a Szülők/KRÉTA e-napló menüpontban is megtalálhatják.

További részletes tájékoztatással folyamatosan fogunk szolgálni.

Szarvasi kirándulás

2019 május 22-én a végzős 10szá osztállyal Szarvasra látogattunk. Az idő – a héten tapasztalt esős, hideg, szeles időjáráshoz képest – kegyes volt hozzánk, ahogy a képeken is látszik. Szarvas híres arborétumjáról, valamint a Mini Magyarország makettparkról, a Vízi Színházról, a Történelmi Emlékút és Országközép parkról, és természetesen a Körös folyóról. Mindezeket végiglátogatva még hajóztunk a Kákafoki Körös holtágon, kompoztunk is, és energiánkat a Halászcsárdában eltöltött ebéddel töltöttük fel.

Kutyás nap

2019 május 22-én a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Vakvezetőkutya-kiképző Központjának három munkatársa (Rózsa Kata, Szilágyi Melinda és Schiff Mónika) és két kutyája (Mendy és Reena) látogatott el a Vakok Általános Iskolájába. Beszámoltak a kutyakiképzés alapjairól, megnéztük a kutyák bemutatóját és fontos szabályt is megtanultunk: amikor a kutya dolgozik, ne zavarjuk, ne simogassuk!
Ezután lehetett kutyát simogatni és kipróbálni a közlekedést vakvezető kutyákkal.
Köszönjük nekik a felejthetetlen napot!

Gáspár Nóra

Megjelent a KPK 8. száma

Közép-Pesti Képeslap logo

Oldalunkról letölthető a Közép-Pesti Képeslap új, május 20-ai, 8. száma, PDF formátumban.

Ebben a számban két cikket is találhatunk Iskolánkról, amelyekben a Digitális hétről (20. oldal), valamint a Mesés Éjszaka programunkról (39. oldal) számolnak be a szervezők.

Az összes, eddig megjelent kiadvány megtalálható a Hírfolyam/Közép-Pesti Képeslap almenüben.