Szarvasi kirándulás

2019 május 22-én a végzős 10szá osztállyal Szarvasra látogattunk. Az idő – a héten tapasztalt esős, hideg, szeles időjáráshoz képest – kegyes volt hozzánk, ahogy a képeken is látszik. Szarvas híres arborétumjáról, valamint a Mini Magyarország makettparkról, a Vízi Színházról, a Történelmi Emlékút és Országközép parkról, és természetesen a Körös folyóról. Mindezeket végiglátogatva még hajóztunk a Kákafoki Körös holtágon, kompoztunk is, és energiánkat a Halászcsárdában eltöltött ebéddel töltöttük fel.

Dinnyési kirándulás

Szakiskolai E9/a osztályunk 2019 május 8-án Dinnyésre látogatott, ahol megtekintettük a Várpark és Skanzent, illetve az épp ott tartott Kézműves Hétvége keretében megtartott népművészeti vásárt. Itt volt alkalmunk a szakiskolai kézműves tanulóink által készített műremeket kiállítani, amelyeket meg is lehetett vásárolni.

A Várpark Alekszi Zoltán magánkezdeményezéseként indult, aki az eredeti építőanyagokat felkutatva építette meg 38 hazai középkori várunk méretarányos, kicsinyített mását. A Várpark egyediségét és elismertségét jelzi, hogy felkerült a Guinness rekordok közé.

A Skanzen eredeti nagyságukban és funkcionalitással mutat be számos tájegységi épületet. Ebben az évben Árpád-kori témájú épületekkel bővült a park.

Az időjárás és a hangulat kegyes volt hozzánk. A tanulók számára nagy élmény volt az utazás és a tapasztaltak, látottak.

Végül, a képek megtekintése előtt, köszöntsük Rontó Norbert tanulónkat, aki elsőként tisztelte meg honlapunkat személyes élménybeszámolójával a dinnyési kirándulásról.
Olvassuk tehát el, számára mit jelentett ez a kirándulás!

Tovább ->

Éremeső a VDSE úszóinak háza táján!

Az októberben újra megalakult úszószakkör versenyzőinek munkája eredményeikben is visszaköszönnek.

A Mozgásjavító által rendezett kupasorozat végén összesített eredmények:

  • Menyhárt Petra 25 méter gyors 2. hely
  • Menyhárt Petra 25 méter hát 3. hely
  • Pustinau Paul 25 méter gyors 3. hely
  • Pustinau Paul 25 méter hát 2. hely

A múlt hétvégén rendezett Nyuszi Kupán elért eredmények:

  • Menyhárt Petra 25 méter gyors 1. hely
  • Menyhárt Petra 25 méter hát 2. hely
  • Pustinau Paul 25 méter gyors 2. hely
  • Pustinau Paul 25 méter hát 1. hely
  • Dávid Ádám 25 méter gyors 1. hely
  • Dávid Ádám 25 méter mell 3. hely

Felkészítő: Margitai Anna
Versenyen segítettek: Páni Róbert és Benedek Richárd

Hajtás után következzenek a büszke győztesek fotói!

Tovább ->

VAGYOK 2019

Tanulóink április 6-án ismét részt vettek a VAGYOK 2019 – Vakok és Gyengénlátók Országos Kulturális és Művészeti Találkozóján.
A Székesfehérvári Első Lions Club képzőművészeti kiállításon bemutatták, hogy mire képesek szövés, fonás és fazekas kategóriában.
Az alkotásokat szakavatott zsűri értékelte, minden résztvevő jutalomban részesült.

Kovácsné Dénes Tímea

Tovább ->