Lucza Daniella keramikus művész 1000 tányér kiállításán jártunk

Február 8-án az E9-es és a 9-es fazekas osztályokkal a Természettudományi Múzeumban megtekintettük Lucza Daniella keramikus művész 1000 tányér kiállítását. A kiállítás március 31-ig látogatható.
Az ezer tányérból álló kiállítás installációja pontosan ezer darab, ötszáz mély és ötszáz lapos tányérból álló készletet tartalmaz. Az ezer tányérból álló sorozat minden egyes darabja dunántúli agyagból készült, kézzel korongolt, és változatos motívumkinccsel egyedileg festett, írókázott, mázazott. A megfelelő hatások elérése érdekében a tányérok akár háromszor-négyszer is visszakerültek a kemencébe, hogy újabb színekkel, mélységgel gazdagodjanak, életteliek és mozgalmasak legyenek. A tányérok sajátos és egyedi motívumaiban visszaköszönnek az erdélyi bokályok rajzolatai, a habánok cserepei, a középkori faragványok, Mátyás udvarának kályhái, csempéi, a festett kazettás mennyezetek, a hímes tojások írásai.

A tanulók a tanévben megismerkednek a díszítőművészet motívumaival, esztétikájával, így igen hasznos volt számukra a sokféle motívummal való ismerkedés. Tanulóink látásteljesítményüktől függően igyekeztek egy kiválasztott tányér motívumait lerajzolni.

Móga Erzsébet

Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.