Pályaorientációs nap

November 24-én Pályaorientációs napot tartottunk az iskolában. A kézműves és szakmai foglalkozások mellett tanulóink két különleges szakmából is kaptak egy kis ízelítőt a Nádor teremben.

Azon a péntek délelőttön 1,5 órára tanulóink – több mint százan – megtöltötték egy képzeletbeli, széles törzsű, két folyosós utasszállító repülőgép fedélzetét, majd elrepültünk Helszinkibe.

A repülőgépet vendégünk, Cigány Ildikó kapitány vezette, aki hajdan a MALÉV első női repülőgép-vezetője volt. A vezető légi-utaskísérők – Noémi és Emőke – hajdan a magyar légitársaságot szolgálták. ma pedig iskolánk tanári karát erősítik. A légikisasszonyok szerepébe 4 szakiskolás tanuló bújt (Tóth Luca, 10 fa, Káldi Borbála, 9 szö, Kerbel Zita, 12 szö és Körmendi Szabina 10 fa). A légikisasszonyok a MALÉV egykori legendás formaruháját viselték, így szolgálták fel az italokat.

Volt autentikus biztonsági bemutató, szórakoztató kvíz játék és minden, ami egy repülésben izgalmas lehet. A légikisasszonyok „Szép napot” kívánva búcsúztak az utasoktól.

A program vidám, őszinte, rácsodálkozó légkörben zajlott – reményeink szerint közelebb hozta tanulóinkhoz a két misztikus és különleges szakmát…

…és hogy sikeres volt-e a program? Kiszálláskor az egyik fiatal fiú megkérdezte: „Most már visszaérkezünk Budapestre?”

Programszervezők voltak: Nagy Noémi Ninetta, Petneházy Emőke

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.