Szarvasi kirándulás

2019 május 22-én a végzős 10szá osztállyal Szarvasra látogattunk. Az idő – a héten tapasztalt esős, hideg, szeles időjáráshoz képest – kegyes volt hozzánk, ahogy a képeken is látszik. Szarvas híres arborétumjáról, valamint a Mini Magyarország makettparkról, a Vízi Színházról, a Történelmi Emlékút és Országközép parkról, és természetesen a Körös folyóról. Mindezeket végiglátogatva még hajóztunk a Kákafoki Körös holtágon, kompoztunk is, és energiánkat a Halászcsárdában eltöltött ebéddel töltöttük fel.

Kutyás nap

2019 május 22-én a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Vakvezetőkutya-kiképző Központjának három munkatársa (Rózsa Kata, Szilágyi Melinda és Schiff Mónika) és két kutyája (Mendy és Reena) látogatott el a Vakok Általános Iskolájába. Beszámoltak a kutyakiképzés alapjairól, megnéztük a kutyák bemutatóját és fontos szabályt is megtanultunk: amikor a kutya dolgozik, ne zavarjuk, ne simogassuk!
Ezután lehetett kutyát simogatni és kipróbálni a közlekedést vakvezető kutyákkal.
Köszönjük nekik a felejthetetlen napot!

Gáspár Nóra

Megjelent a KPK 8. száma

Közép-Pesti Képeslap logo

Oldalunkról letölthető a Közép-Pesti Képeslap új, május 20-ai, 8. száma, PDF formátumban.

Ebben a számban két cikket is találhatunk Iskolánkról, amelyekben a Digitális hétről (20. oldal), valamint a Mesés Éjszaka programunkról (39. oldal) számolnak be a szervezők.

Az összes, eddig megjelent kiadvány megtalálható a Hírfolyam/Közép-Pesti Képeslap almenüben.

Sportnap a TANAK-on

A mai délután a tanulásban akadályozott tagozaton sportnapot tartottunk gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt!

Mindenki nagyon ügyes és jókedvű volt – az esős és hideg napok után kifejezetten üdítő volt a testmozgás mindannyiunk számára.

Gáspár Nóra

Dinnyési kirándulás

Szakiskolai E9/a osztályunk 2019 május 8-án Dinnyésre látogatott, ahol megtekintettük a Várpark és Skanzent, illetve az épp ott tartott Kézműves Hétvége keretében megtartott népművészeti vásárt. Itt volt alkalmunk a szakiskolai kézműves tanulóink által készített műremeket kiállítani, amelyeket meg is lehetett vásárolni.

A Várpark Alekszi Zoltán magánkezdeményezéseként indult, aki az eredeti építőanyagokat felkutatva építette meg 38 hazai középkori várunk méretarányos, kicsinyített mását. A Várpark egyediségét és elismertségét jelzi, hogy felkerült a Guinness rekordok közé.

A Skanzen eredeti nagyságukban és funkcionalitással mutat be számos tájegységi épületet. Ebben az évben Árpád-kori témájú épületekkel bővült a park.

Az időjárás és a hangulat kegyes volt hozzánk. A tanulók számára nagy élmény volt az utazás és a tapasztaltak, látottak.

Végül, a képek megtekintése előtt, köszöntsük Rontó Norbert tanulónkat, aki elsőként tisztelte meg honlapunkat személyes élménybeszámolójával a dinnyési kirándulásról.
Olvassuk tehát el, számára mit jelentett ez a kirándulás!

Tovább ->

Jaws 2019 áprilisi frissítés!

Informatika a Látássérültekért Alapítvány logo

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány honlapján megjelenő hír szerint frissült a Jaws 2019, amelynek új verziószáma: 1904.60.400

Amint arról már korábban tájékozódhattunk, a Jaws fejlesztését végző cég és az Alapítvány szorosabb együttműködésének köszönhetően a jövőben a Jaws angol nyelvű változatával párhuzamosan jelenik meg a honosított kiadás is. Így hazai felhasználóink sem maradnak le az újdonságokról.

Az új kiadás jellemzőiről az Alapítvány honlapján tájékozódhatunk, az online és az offline letöltő linkek ugyancsak a linkelt cikkben találhatók meg.

A Szakiskola számítógépes laborjaiban az új kiadást az elkövetkező napokban telepítjük.
Aki saját tulajdonú számítógépén maga kívánja elvégezni a frissítést, azt a megfelelő (32 vagy 64 bites) változat letöltésével és elindításával teheti meg. A telepítő a meglévő változatot a megszokott varázslóval, automatikusan frissíti. A sikeres frissítést követően a számítógépet újra kell indítani, majd érdemes ellenőrizni az új verziószámot a Jaws Súgó/Névjegy menüjében.