Magasabb szintre lépett a Mozilla Firefox és a Jaws 2018 együttműködése

Freedom Scientific - Jaws képernyőolvasó kép
Informatika a Látássérültekért Alapítvány logo

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány cikkében részletes információkat olvashatunk a Mozilla Firefox böngésző és a Jaws 2018 magasabb szintű támogatásáról és a két fejlesztő cég közötti stratégiai együttműködés szorosabbra fűzéséről.

Mint tudjuk, az internet böngészéséhez használható legelterjedtebb alkalmazásokat iskolánkban a tanulói gépeken is intenzíven használjuk az oktatás során. A Jaws és a böngészők együttműködése ezért különösen fontos diákjaink számára.

Ezeket a böngésző programokat rendszeresen frissítjük, és ez a folyamat havonta több alkalommal is megtörténik. A Mozilla Firefox esetében a 60-as verziószámmal Quantum fantázianéven jelentős változások következtek be, amelyek leginkább a biztonságos böngészést célozták. Éppen ezért fontos volt, hogy a Jaws 2018-at minél jobban hozzáigazítsák ezekhez a változásokhoz. A Firefox jelenleg a 62-es verziószámnál tart, és az együttműködésnek köszönhetően a tanulói számítógépeken várhatóan továbbra is zökkenőmentes lesz a Firefox és a Jaws 2018 használata.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.