Az AEROPARKban jártunk, repülőket láttunk

Szeptember 25-én, egy szeles, csípős, de ragyogó napsütéses keddi napon felkerekedtünk, és meglátogattuk a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B termináljánál található AEROPARKot.

A programon való részvételt támogatóink adományai tették lehetővé, hogy biztonságban és kényelmesen, bérelt buszokkal kiutazhassunk, hogy a jegyek ára ne okozzon nagy terhet, és hogy magas színvonalú túravezetésben legyen részünk.

Amint azt a lenti képek is bizonyítják, a tüzetes biztonsági ellenőrzésen túlesve az AEROPARK buszaival tettünk egy nagy utat a repülőtér leszállópályájának környezetében. Időnként kiszállva, megcsodálhattuk a tűzoltóállomások egyikét a bennük pihenő sok-sok milliós, tankszerű oltójárművekkel, a pálya végében a leszálló és felszállásra készülő repülőket, és a múzeumban számos régi légijárműre is felszállhattunk, megtapogathattuk a berendezést, beülhettünk a pilótafülkékbe is.

A fel és leszálló repülők dübörgő hangja, és a taxizó, felszállásra készülő repülők különleges látványa nagy örömmel töltötte el iskolásaink szívét.

A nap végén boldogan, de kissé átfagyva az erős széltől, buszoztunk vissza az iskolába.

Támogatóinknak külön is köszönjük, hogy lehetővé tették számunkra ezt a programot, név szerint:

  • A MALÉV volt légi-utaskísérői és pilótái, akik adományaikkal fedezték a jegyárakat.
  • Az Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítvány, amely a bérelt buszok költségét fizette. Ezen belül is kiemelkedő volt az AVIS Budget Kft.
  • Az AEROPARK igazgatója, Somogyi-Tóth Gábor, aki kedvezményes jegyárat állapított meg.
  • Az AEROPARK túravezetői akik, aznap önkéntes munkában végezték feladatukat, név szerint Szombati Zsuzsanna és Kránitz Balázs.
  • Két volt MALÉV-es légi-utaskísérő, Józsa Dóra és Kurucz Andrea, akik ma a Travel Service-nél repülnek vezető légi-utaskísérőként. Ők személyes vezetéssel, történeteikkel, magyarázataikkal segítették a csoportot.

És most következzenek a képek:

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.