Magasabb szintre lépett a Mozilla Firefox és a Jaws 2018 együttműködése

Informatika a Látássérültekért Alapítvány logo

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány cikkében részletes információkat olvashatunk a Mozilla Firefox böngésző és a Jaws 2018 magasabb szintű támogatásáról és a két fejlesztő cég közötti stratégiai együttműködés szorosabbra fűzéséről.

Mint tudjuk, az internet böngészéséhez használható legelterjedtebb alkalmazásokat iskolánkban a tanulói gépeken is intenzíven használjuk az oktatás során. A Jaws és a böngészők együttműködése ezért különösen fontos diákjaink számára.

Ezeket a böngésző programokat rendszeresen frissítjük, és ez a folyamat havonta több alkalommal is megtörténik. A Mozilla Firefox esetében a 60-as verziószámmal Quantum fantázianéven jelentős változások következtek be, amelyek leginkább a biztonságos böngészést célozták. Éppen ezért fontos volt, hogy a Jaws 2018-at minél jobban hozzáigazítsák ezekhez a változásokhoz. A Firefox jelenleg a 62-es verziószámnál tart, és az együttműködésnek köszönhetően a tanulói számítógépeken várhatóan továbbra is zökkenőmentes lesz a Firefox és a Jaws 2018 használata.

Fusion 2018 – Új szoftver vált ingyenesen elérhetővé az ország licenc program keretében

Informatika a Látássérültekért Alapítvány logo

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány cikke egy új, az ország licenc program keretében elérhető szoftvercsomagra, a Fusion 2018-ra hívta fel figyelmünket. A szoftvercsomagot az Alapítvány honosította és az idézett cikkben olvashatunk róla részleteket, illetve tölthetjük le a szoftver 32 és 64 bites demo változatait.

A Fusion 2018 egyszerre tartalmazza a Jaws 2018 és a ZoomText legfrissebb változatait, egy telepítőkészletben.
A szoftver tehát azoknak hasznos, akiknek mindkét szoftverre szükségük van, de eddig külön-külön szerezték be és telepítették számítógépükre.
A Fusion 2018-al immár egyszerre telepíthető e két alkalmazás.

További részleteket angolul a Freedom Scientific oldalán található cikkben olvashatunk.

Nyílt nap az Állatkertben

A Fővárosi Növény- és Állatkert ebben az évben is nyílt napot rendezett 2016 szeptember 17-én, a Sérült Gyermekek Napja alkalmából.
Az ÉFOÉSZ és a Budapesti Állatkert immáron 27. alkalommal szervezte meg ezt a rendezvényt, sok örömet okozva az érintett gyerekeknek.
Iskolánk tanulói most is nagy számban látogattak el az Állatkertbe, hogy élve a lehetőséggel, megcsodálják a sok-sok egzotikus állatot és növényt.

Alább a 10szá/a osztály által készített képeket nézhetjük meg.

Páni Róbert kollégánk Gordosné Szabó Anna-díjazott!

Örömmel és büszkén tudatjuk, hogy
Páni Róbert testnevelő kollégánk
Gordosné Szabó Anna-díjazott lett.

Páni Róbert kollégánk Gordosné Szabó Anna-díjazott!
A díj átadásán készült kép

“A 2018/2019. tanév évnyitóján ismét átadásra került a Gordosné Szabó Anna-díj a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar gyakorlati képzésében kiváló gyakorlatvezetői munkát végző díjazottjai számára. A Kar 2015-ben alapította meg a díjat a gyógypedagógus, a neveléstudomány kandidátusa, tanszékvezető főiskolai tanár, a jogelőd Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskola főigazgatója, a Gyógypedagógiai Szemle nagytekintélyű alapító főszerkesztője emlékének méltó megörökítésére.

A díj megalapításának célja, hogy elismerje a Kar a gyakorlati képzésében huzamosan és kiemelkedő módon résztvevő személyek munkáját. A díj jelenlegi és volt gyakorlatvezetőknek, a gyakorlati képzésben résztvevő személyeknek ítélhető oda, akik a leendő gyógypedagógusok gyakorlati képzését a tudomány és a kutatás legfrissebb elméleti eredményeinek felhasználásával reflektív és innovatív módon gazdagítják, gazdagították.
A kitüntetettek az adományozást igazoló oklevelet, valamint egy fogyatékossággal élők által készített, tervezett alkotást, Autistic Art selyemkendőt, illetve Orsós György grafikáit kapták.

Mindannyian gratulálunk kollégánknak a díj alkalmából!

Szakiskolai szülői értekezletek és fogadóórák

Szülői értekezletek és fogadóórák

Kedves Szülők!

Szakiskolánk tanárai szeretettel várják Önöket a szülői értekezleteken és fogadóórákon. A mostani és a jövőbeni időpontokat mindig a honlap Szülők/Aktuális információk oldalán találhatják majd meg.
Ha azonnal szeretnének értesülni a változásokról, figyeljék Szakiskolai Szülői Fórum Facebook csoportunkat, illetve Twitter fiókunkat, amelyeken azon frissiben elcsipogjuk a híreket!